www.Horologivm.ro

Acasa » Laborator Horologivm » Despre noi » Laboratorul Horologivm

Laboratorul Horologivm

Laboratorul Horologivm

Dotarile tehnice ale laboratorului sunt impresionante. Intr-un spatiu de peste 100 mp stau temeinic aranjate gata sa usureze treaba specialistilor nostri si sa confere acuratete elvetiana lucrarilor, de la ustensilele de baza, pana la aparatura de testare Witschi de ultima generatie (Chronoscope M1, Analyzer Q1, Watch Expert, New Tech Handy), doua masini automate Vibrasonic de curatare a mecanismelor, aparatura de testare a presiunii si etanseitatii, printre care si Witschi ALC 2000, freza cu comanda numerica, masini Kronoglas de confectionat geamuri, aparat de placare cu metale pretioase, masini de gravat, microscoape, strunguri, prese, si toata gama de instrumente si aparate necesare unui laborator.

Laboratorul este impartit in mai multe compartimente, pentru a asigura o delimitare eficienta, extrem de necesara, pentru un mediu de lucru pretentios. Astfel, in incaperea principala se gasesc 6 posturi de lucru, fiecare dotate cu toate instrumentele necesare, de la surubelnite si uleiere pana la calculatoare de diagnosticat si reglat mecanisme. Izolarea temeinica si purificarea aerului sunt esentiale intr-un laborator de orologerie, deoarece praful constituie unul dintre principalii factori care afecteaza buna functionare a mecanismelor de ceas.

O a doua incapere, foarte bine izolata, este exclusiv destinata reconditionarilor exterioare, slefuiri carcase si bratari si placare cu materiale pretioase.

Un loc important il ocupa si spatiul destinat restaurarii ceasurilor de mai mari dimensiuni, de la ceasuri de buzunar la pendule de perete sau podea, chiar si cutii muzicale. Aici sunt readuse la viata bucati de istorie, aici se aud batai de gong la ore regulate si muzica de salon.

Ultima camera este destinata proceselor „creative”. Aici este si locul in care tehnologizarea isi pune amprenta asupra procesului de restaurare, facand posibila recrearea computerizata a elementelor extrem de deteriorate sau chiar lipsa. Machetele electronice constituie baza de lucru pentru numeroase procedee de restaurare.

Antic Horologivm este singurul laborator de orologerie din tara, in care nivelul executiei lucrarilor nu este cu nimic mai prejos de cel elvetian si ca o recunoastere a acestui fapt, Laboratorul Horologivm a fost cotat de catre specialistii Omega, ca fiind printre cele mai bune din reteaua acestora.

Grafic

Grafic

« Inapoi

Glosar Bine de stiut Intrebari frecvente Cariere Contact

Site map Termeni si conditii de utilizare