www.Horologivm.ro

Acasa » Diamandis center » Despre Diamandis

Despre Diamandis

Despre Diamandis

DiamandisDiamandis Center este primul centru independent din Romania de expertizare diamante si pietre pretioase. Diamandis Center aduce o completare fireasca a serviciilor de orologerie pe care le ofera compania Horologivm . Pornind de la nevoia de expertiza tehnica asupra pietrelor pretioase cu care sunt prevazute anumite ceasuri de lux, am considerat oportuna dezvoltarea acestui sector pana la un nivel mult mai inalt, incluzand aici atat bijuteriile cat si pietrele pretioase nemontate. Astfel s-a nascut Diamandis Center.

Managerul diviziei Diamandis Center este Oana Ceciu, singurul gemolog certificat IGI. Investitiile consistente in aparatura de ultima generatie pentru expertizarea pietrelor pretioase, instruirea temeinica si in special know-how-ul acumulat in timpul cursurilor intensive din Belgia – toate acestea recomanda serviciile oferite de Diamandis Center.

Doriti sa aflati povestea unei pietre pretioase, mostenire de familie sau intentionati sa cumparati un diamant si doriti sa ii verificati calitatile, atunci Diamandis Center este locul unde puteti obtine serviciile de expertizare obiective si pertinente care sa va ghideze in luarea celor mai bune decizii pentru dvs.

Raportul de expertiza

DiamandisIn arta si industria bijuteriilor serviciile unui Gemolog sunt considerate esentiale. Calitatile si defectele unuei pietre pot fi corect evaluate doar de catre un gemolog cu studii de specialitate. Daca piatra nu a trecut si prin mainile unui gemolog , sau mai bine spus prin fata lupei unui gemolog, dealerii nu isi vor putea vinde marfa catre bijutieri deoarece autenticitatea acesteia va ramane tot timpul una indoielnica. Pe langa determinarea calitatilor unei pietre si atribuirea unor note specifice, poate cea mai importanta sarcina a unui gemolog ramane aceea de a detecta pietrele false, cele care sunt comercializate in mod fraudulos ca reprezentand ceva ce nu sunt. Utilizand tehnici precum determinarea caracterului incluziunilor sau depistarea tratamentelor, gemologul poate, dupa o evaluare atenta sa se pronunte asupra naturii pietrei in cauza. Oportunitatile pentru gemologi au crescut in ultimul timp pe masura ce pietre sintetice precum mozanitul sau zirconiul au devenit copii din ce in ce mai fidele ale diamantelor. Situatia este cu atat mai complicata in cazul pietrelor colorate, si in special a rubinelor, safirelor si smaraldelor, ale caror imitatii sunt extrem de bune, cu aceleasi caracterisitici fizico-chimice precum cele naturale.

Siguranta unei achizitii, precum si necesitatea de a stabili calitatile unei pietre sunt motivele pentru care trebuie consultat un gemolog inainte de a decide sa achitati o piatra, de orice natura.

DiamandisLa magazinele de specialitate din strainatate in care se tranzactioneaza pietre deosebite, toate sunt insotite de un raport de expertiza. In Romania aceasta masura de precautie nu este tocmai cunoscuta si extrem de putine magazine care ofera spre vanzare diamante si pietre colorate pun la dispozitia clientilor un raport de expertiza independent. Una dintre posibilele motivatii, si sper ca singura, este ca pretul unei pietre va trebui marit cu contravaloarea acestui raport, care insa nu este foarte mare. Insa, in opinia personala, achitarea acestui pret este mai mult decat recomandata, deoarece riscul de a plati un pret nejustificabil pentru o piatra ale carei calitati sunt indoielnice, sau mai rau de a cumpara altceva decat ce vi s-a spus, este cu mult mai mare si mai costisitor in final.

Rapoartele de expertiza nu sunt evaluari de pret, ci o expunere a calitatilor pietrei. Mai simplu spus, te ajuta sa intelegi ce cumperi. Cu putine cunostinte oricine poate interpreta corect un raport de expertiza care intrebuinteaza termeni specifici. Citit corect un raport de expertiza poate dezlega misterele oricarui diamant.

Este foarte important de stiut ca un raport de expertiza este opinina obiectiva a unui specialist gemolog cu privire la claritatea, culoarea, flourescenta, proportiile, simetria si caratajul unei pietre. Parerea obiectiva si independenta a unui gemolog inseamna ca acesta nu are nici un interes in cumpararea sau vanzarea pietrelor pretioase si ca nu intervine deloc in procesul de stabilire a pretului.

Glosar Bine de stiut Intrebari frecvente Cariere Contact

Site map Termeni si conditii de utilizare